Je poster viral voor Vrede, Lionsclub roept Raalter basisscholen op om mee te doen

Lionsclub Raalte nodigt leerlingen van groepen 7 en/of 8 van basisscholen in de gemeente Raalte uit om mee te doen aan de internationale peace-posteractie. Doelstelling van deze wedstrijd is om de kinderen bezig te laten zijn met thema’s als vrede en verdraagzaamheid, en om ze laten bijdragen aan een vreedzame samenleving.

Coördinator Marc Mewe legt uit waarom dit initiatief bestaat:
“Wereldwijd houdt de Lions Club zich al lang met dit thema bezig en is dit al de 36e keer Het onderwerp is nog steeds actueel want er is oorlog in Europa, er zijn vluchtelingen in Nederland en ook is er polarisatie. We willen de kinderen de ruimte geven zich te uiten over dit onderwerp.”

Meedenken en meedoen
“De wedstrijd laat de leerlingen hun creatieve talenten ontdekken en nadenken over vrede en verdraagzaamheid. Ze kunnen hun verbeelding de vrije loop laten en ideeën tot leven brengen op paper. Bedoeling is dat ze een prachtige poster tekenen of schilderen die het belang van vrede en harmonie tussen mensen weerspiegelt”, vertelt coördinator Marc Mewe van Lionsclub Raalte. Natuurlijk gaat het niet om de wedstrijd, wel over het meedenken over dit actuele onderwerp.”

Je poster overal in de wereld te zien 
Groepen die meedoen maken niet alleen kans op prijzen, maar krijgen ook de kans om hun boodschap van vrede aan de hele wereld te laten zien. De ingezonden poster kan namelijk meedingen naar internationale erkenning. Deelnemen kan door voor 28 juni een e-mail te sturen naar raalte@lions.nl. Mewe: “Samen met de kinderen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen. Het wordt tijd dat we samen optrekken en meer vrede en begrip in de wereld creëren. Met deze internationale vredesposteractie willen we die vreedzamere wereld dichterbij brengen.”

Marc Mewe: “De aanmeldingen stromen inmiddels al aardig binnen. Na de zomervakantie gaan we inventariseren en richting herfstvakantie wordt het startsein gegeven. Scholen hebben dus nog de tijd om zich op te geven voor dit bijzondere en creatieve project.”

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...