Jan Mekers werkte vijftig jaar voor dezelfde baas (CAVV Zuid-Oost Salland)

Haarle – Maandag 11 november was Jan Mekers precies 50 jaar in dienst bij mengvoerproducent CAVV Zuid-Oost Salland in Haarle (Ov.). Collega’s zetten Jan en zijn vrouw in het zonnetje.

50 jaar werken voor dezelfde baas. Er zijn niet veel mensen die dat meemaken. Jan Mekers (66) uit Heeten speelde het klaar. Met het bereiken van zijn 50-jarig jubileum zet Mekers een punt achter zijn loopbaan bij CAVV Zuid-Oost Salland. Hij vindt het mooi geweest.

Het werkzame leven van Jan begon in 1969 toen hij, 16 jaren jong en net van de landbouwschool, aan de slag ging bij de CAVV in Heeten. Bonnen schrijven op kantoor dat was toen zijn belangrijkste taak. ‘Maar het buitenwerk trok me meer’, vertelt Jan. ‘Als ik genoeg bonnen klaar had, mocht ik vaak mee met de vrachtwagen de boer op om te venten. Prachtig vond ik dat.’

Toen hij er bijna een jaar werkte, ging de CAVV Heeten samen met CAVV Lettele. En toen een aantal jaren ook Haarle erbij kwam ontstond CAVV Zuid-Oost Salland.

Nadat hij zijn vrachtwagenrijbewijs had gehaald, kroop Jan achter het stuur van de vrachtwagen om zakken voer naar de boeren te brengen. De laatste tientallen jaren reed Jan met een zogenoemde bulkwagen die het voer bij de veehouders in silo’s blaast.

Dat de bulkwagens in de loop der jaren steeds groter werden, deert Jan niet. ‘Toen ik voor het eerst op een 32-tons wagen stapte, dacht ik wel even “hoe zal dat gaan op die krappe boerenerven?”. Maar dat is allemaal meegevallen. Door de zelfsturende assen kun je op de moeilijkste plekken komen.’

Dat hij het bij CAVV Zuid-Oost Salland lang heeft volgehouden, komt volgens Jan voor een belangrijk deel door de prettige werksfeer bij het kleinschalige bedrijf. ‘Je doet alles met elkaar. Als de een ergens niet aan toe komt, springt de ander in. Zelf ben ik bijvoorbeeld wel eens bijgesprongen in de maalderij om daar de zaak draaiende te houden.’

Ondanks zijn prettige tijd bij de CAVV ziet Jan er niet tegenop om te stoppen met zijn werk. ‘Gelukkig heb ik genoeg omhanden. We wonen op een boerderij in het buitengebied van Heeten. Daar hou ik wat schapen en ook verbouw ik ieder jaar mais. Ik ga mijn dagen wat anders indelen. Voorheen moest ik vaak ’s avonds na het werk nog even snel de schapen controleren. Nu neem ik daar de tijd voor, en wandel op mijn gemakje langs de weilanden. Mijn nieuwe leven bevalt me wel.’ Op 30 november houdt CAVV Zuid-Oost Salland voor Jan Mekers een afscheidsreceptie.Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...