Interactief spelen in Speelgoedmuseum Deventer

In de voorjaarsvakantie van 14 februari tot en met 1 maart opent Speelgoedmuseum Deventer de unieke tentoonstelling “Strategy!” Natuurlijk is er nog veel meer te beleven en we zijn extra geopend. Ook zijn er dagelijks activiteiten: demonstraties bewegend blikken speelgoed, creatieve middagen, bouwen met constructiespeelgoed en toverlantaarnvoorstellingen. Laat je fantasie de vrije loop, laat je uitdagen, je bent van harte welkom!

Tentoonstelling “Strategy!” In de voorjaarsvakantie is de unieke tentoonstelling “Strategy!” geopend. Kom interactief spelen in Speelgoedmuseum Deventer. Je kunt dan talloze nieuwe en oude spellen spelen en bekijken. Strategie en onderhandelen is het thema. Durf jij het aan? Uit de unieke particuliere collectie van verzamelaar Marco de Goede laten wij verschillende interessante spellen zien. Laat je uitdagen en speel mee.

 Bouwkamer: De allerjongste bezoekers kunnen zich uitleven in de speciaal voor hen vernieuwde Bouwkamer.

Demonstratie bewegend blikken speelgoed: Deze voorwerpen zijn van blik gemaakt en bewegen zonder batterij. Hoe dat kan, zie je in deze demonstratie met achtergrondinformatie over de geschiedenis van dit kleurrijke speelgoed.  25 en 28 februari 14.00 – 16.00 uur

Creatieve middag:
Op de Speelzolder kun je creatief aan de slag met divers knutselmateriaal onder begeleiding van de educatief medewerker.
19 en 24 februari 14.00 – 16.00 uur

Spelen en bouwen met constructiespeelgoed: Divers constructiespeelgoed ligt klaar zoals Lego en kapla maar ook ankerbouwstenen en mobaco. Bouw jij de hoogste toren, of het mooiste gebouw?  17 februari 14.00 – 16.00 uur

Toverlantaarnvoorstelling: Beschilderde glasplaatjes komen in het magische licht van de toverlantaarn tot leven. Sprookjes zoals bv Sneeuwwitje, de Gelaarsde Kat en Doornroosje worden verteld terwijl de prachtige beelden op de verduisterde zolder tevoorschijn worden getoverd. De voorstelling van 14 februari staat speciaal in het teken van Valentijnsdag.  14, 18 en 21 februari 14.00 – 14.30 uur.

Openingstijden tijdens de voorjaarsvakantie 14 februari tot en met 1 maart
Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 11.00 – 17.00 uur
Zie www.speelgoedmuseumdeventer.nl voor activiteiten en tijden.

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...