DEVENTER - De Jongerenontmoetings plaats (JOP) aan de Oostriklaan moet als het aan een meerderheid van de gemeenteraad ligt gewoon weg.


JOP Oostriklaan weg

Dat bleek woensdagavond tijdens een pittig debat over de vergunning voor de JOP. Het college wil de JOP iets verplaatsen en laten staan. Ze zijn bang dat er meer procedures komen voor het sluiten van een JOP door omwonenden die overlast ervaren of nog krijgen. De raad concludeerde dat er al meer dan twee jaar van alles is geprobeerd, maar dat het nu echt meer dan genoeg is.

Volgens Rob de Geest (PvdA) moet er wel gekeken worden naar een alternatieve plek, en moet er tot 1 januari 2013 een gedoogstatus komen zonder dat er verder in de JOP geïnvesteerd gaat worden, door die te verplaatsen terwijl niemand daar enig nut en noodzaak van inziet. Dan is er tijd genoeg om een oplossing te vinden.

De omwonenden zullen er blij mee zij. Wethouder de Jager bleef op de achtergrond bij de discussie, terwijl zij juist de JOP daar wil laten staan. Daar moest zelfs nog een extra eigen kracht conferentie van enkele duizenden euro’s voor worden ingezet. Maar ook dit zonder enig resultaat. Wethouder Marco Swart had er niet veel trek in en wil de vergunning voor de JOP kloppend krijgen en het ding gewoon verplaatsen.

Een omwonende die het handhavingsverzoek voor de verplaatsing van de JOP heeft ingediend bij de gemeente, wil dit verzoek best intrekken, maar dan moet er wel schriftelijk worden vastgesteld dat de JOP per 1 januari 2013 weg is aan de Oostriklaan.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...