Inspreekavond windmolens Deventer

Vanavond is de eerste van 4 avonden waarop insprekers zich tot de politiek kunnen richten over de opzet van nieuwe windmolens langs de A1. De Omgevingsvisie heeft bepaald dat, vanaf de IJssel tot aan de oostelijke gemeentegrens richting Holten hiervoor in aanmerking komt; maar is het laatste woord nog niet over gezegd.

Ruim dertig insprekers krijgen vijf minuten de tijd om zich te uiten in de windmolendiscussie die al geruime tijd plaatsvindt. De provincie Overijssel heeft de gemeente Deventer eind vorige maand uitstel gegeven voor het zoeken naar een gebied voor de windmolens, maar Deventer heeft beloofd op 19 juli uitspraak te doen.

Ambitie
Het college van burgemeesters & wethouders geeft in het raadsvoorstel aan dat Deventer de ambitie heeft om voor 2030 55% reductie van CO2-uitstoot te realiseren en dat het noodzakelijk is, naast zonne-energie, om in te zetten op windenergie. Op dit moment maakt Deventer gebruik van twee windmolens, maar jaren geleden is vastgelegd dat dit er tien moeten zijn. Onduidelijk is dus waar deze komen te staan.

De volgende avonden waarop inwoners kunnen inspreken over de kwestie zullen plaatsvinden op 3, 4 en 5 juli.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...