Informatieve sessie nieuwe bieb kansloos

De gemeente Deventer presenteerde woensdagavond weer een staaltje onnodige en vooral tijdverslindende nietszeggende lokale politiek.

In een tijdbestek van 45 minuten was het de bedoeling dat raadsleden informatie konden verzamelen over het nog te nemen besluit om voor 15,5 miljoen een nieuwe bibliotheek op de Stromarkt te realiseren. Maar dat leverde meer vragen dan antwoorden op. De belangrijkste waren die waar de bieb huuropbrengsten van 150.000 euro vandaan haalt. En hoe zit het met de huur die lokale omroep DRTV moet betalen? Er was geen concreet antwoord, en wordt naderhand schriftelijk afgehandeld. Dat is handig want dan kan er noge ven nader over worden nagedacht en gesleuteld, hoezo informatieve sessie?

Ook de exacte kosten om de bibliotheek op de huidige plek aan de Brink te houden blijft onduidelijk, uit een lang saai en muffig betoog van D66 wethouder Hartogh Heys kwam een bedrag tussen de 7 en 9 miljoen uit de hoge hoed, maar dat is dan wel een wat sobere bibliotheek. Een duidelijk reëel bedrag kwam niet naar voren, is ook niet specifiek onderzocht, maar komt kennelijk in de buurt van de 15,5 miljoen. Met andere woorden: de pijlen van een meerderheid van de lokale politiek zijn erop gericht de 15,5 miljoen voor de nieuwe bieb aan de Stromarkt door te zetten.

Over Salland TV

x

Check Also

BBB sommeert Minister om onderzoek naar Natuurherstelwet openbaar te maken

Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal moet de (belangrijkste) ...