Informatie over schrijftolk in Hoorcafé Deventer

Het Hoorcafé is er voor mensen met een gehoorbeperking, mantelzorgers en belangstellenden. Er kan informatie en advies uitgewisseld worden en is er vooral om elkaar te ontmoeten. Op 25 augustus geeft het hoorcafé informatie over de schrijftolk.

Annemieke Solleveld en Henriëtte van der Meer komen vertellen hoe de schrijftolk ingezet kan worden door mensen met een gehoorbeperking. Veel mensen worden pas op latere leeftijd slechthorend of doof. Dan is de Nederlandse Gebarentaal niet altijd meer aan te leren en kan een schrijftolk in bepaalde situaties hulp bieden.

Na de presentatie en alle vragen van de deelnemers is er ook weer ruimte om elkaar te ontmoeten en tips en informatie uit te wisselen. Inmiddels is er een vaste kern mensen aanwezig met veel ervaring op allerlei gebied maar ook iedere keer komen er mensen die nog maar net deze beperking en alle perikelen daarom heen ervaren.

Waar en wanneer
vrijdagmiddag 25 augustus, 14.00-16.00 uur.
Bibliotheek, Stromarkt 18 Deventer in de Theaterzaal.
Toegang vrije gift en er is een schrijftolk aanwezig.

Meer weten of aanmelden?
Mensen die belangstelling hebben of vragen kunnen contact opnemen met Fooruit.
Dat kan per mail via welkom@fooruit.nl of de website of per telefoon 0570-641 795 maandag en woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Foto: www.pexels.com

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...