In de gemeente Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokaal inkopen in het najaar

In het voorjaar werd de campagne ‘Hier stroomt de liefde’ gelanceerd om winkeliers in de gemeente Olst-Wijhe te ondersteunen in deze moeilijke coronatijd. Lokaal inkopen doen is belangrijker dan ooit om ondernemers door de crisis te hepen. Het is van belang om consumenten ook tijdens de donkere dagen richting de feestdagen te verleiden om hun inkopen in het dorp te doen. Daarom bedachten ondernemersverenigingen Natuurlijk Go Olst en Gastvrij Wijhe samen met de gemeente Olst-Wijhe een vervolg op de campagne van het voorjaar. Nieuw is dat dit keer ook horecaondernemers zijn aangesloten. De provincie Overijssel steunt de campagne met een subsidie van bijna € 37.000,-.

De coronacrisis raakt winkeliers en horecaondernemers heel hard. De horeca is en blijft voorlopig (opnieuw) gesloten. Door de maatregelen doen meer mensen hun inkopen online. Om een plan te bedenken om met elkaar door de crisis te komen, staken de ondernemersverenigingen, horeca en de gemeente de koppen bij elkaar. Er werd een plan bedacht om de centra aantrekkelijker te maken in de donkere dagen én om zowel de lokale winkeliers als de horeca te ondersteunen. Zo worden de centra mooi verlicht en groen aangekleed. Om de campagne te promoten, worden er onder andere een filmpje gemaakt waarin ondernemers centraal staan en een mooie kaart voor alle inwoners van Olst-Wijhe. Er wordt hiervoor veelal samengewerkt met lokale ondernemers. Leon Ripperda, Proeftuin van Salland en Brasserie OpDuur: “Juist nu stellen wij ons als horecabedrijven graag aan de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe voor. Daarom is de steun van de provincie zeer welkom in het mogelijk maken van een mooie en gastvrije presentatie van ons gezamenlijke horeca-aanbod.”

Wethouder Hans Olthof: “We zijn blij dat de provincie Overijssel opnieuw de waarde ziet van dit zogenaamde crisisarrangement in Olst-Wijhe. Het is heel belangrijk voor onze ondernemers dat zij worden gesteund. Onze dorpen staan bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid. Als we lokaal onze inkopen doen, zorgen we ervoor dat we na de crisis weer terug kunnen naar onze dorpen met hun mooie winkels en gezellige horeca. Dus koop je producten lokaal en help onze ondernemers door de crisis!”

De ondernemers(verenigingen), de horeca en de gemeente zorgen samen voor de uitvoering van de campagne. Daarbij zorgen zij ervoor dat de activiteiten niet alleen nu, maar ook in de toekomst opnieuw kunnen worden ingezet. Meer informatie over de Olst-Wijhese ondernemers vind je op https://olst.hierstroomtdeijssel.nl en https://wijhe.hierstroomtdeijssel.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...