Deventer Schouwburg ontvangt bijdrage uit Kickstart Cultuurfonds

Om te kunnen blijven zorgen voor een breed theateraanbod in coronatijd in Deventer wil de Deventer Schouwburg flexibeler om kunnen gaan met ruimtes binnen- én buitenshuis. Het Kickstart Cultuurfonds is enthousiast over het plan ‘Deventer Vlakke Vloerconnectie’ en heeft € 82.332,00 voor de uitvoering hiervan ter beschikking gesteld.

Naast de Grote Zaal (normaal 780 stoelen op 1,5 meter 220 bezoekers), en de tot knus theatercafé omgebouwde Kleine Zaal met 56 stoelen (normaal 197 stoelen) komt op het podium van de Grote Zaal een vlakke vloer pop up theater-setting met maximaal 100 stoelen.

De theater-technische apparatuur die hiervoor aangeschaft wordt kan ook – als ‘festival-set’ – op reis. Bijvoorbeeld naar het pop up podium van het Burgerweeshuis: Burgerhaven waar plek is voor 250 theaterliefhebbers. Hier kunnen cabaret en theaterconcerten geprogrammeerd worden maar ook toneel, klassieke muziek en dans. Technisch is Burgerhaven niet geëquipeerd voor theaterproducties, maar met inzet van deze technische apparatuur wel. Zo slaan de Deventer Schouwburg en Het Burgerweeshuis met een technische investering twee vliegen in een klap.

“Zo ‘heb elk nadeel zijn voordeel’, Corona geeft culturele instellingen nu de kans om samen een stadprogramma op te zetten waar elkaars ruimte en publiek gedeeld gaan worden. Zo wordt een gezamenlijk en breed podiumaanbod mogelijk waar voor alle partijen inhoudelijk en financieel winst te halen valt én voor het publiek veel te genieten valt.“ aldus theaterprogrammeur Ischa Arnoldus

Bij voorstellingen voor 220 bezoekers waar het publiek in de zaal en op het balkon zit komt op de lege stoelen een makkelijk tafeltje waar bezoekers hun consumptie op kunnen zetten. Zo krijgen de lege stoelen tussen de bezoekers een handige invulling en is er ondanks de afstand een intiem “avondje uit” gevoel.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...