Impuls voor jongerenprojecten in 2021

Talenten ontwikkelen, ruimte krijgen om ervaring op te doen en iets terug doen voor de maatschappij: dat is de insteek van twee jongerenprojecten die Deventer Doet in 2021 gaat starten. Dankzij landelijke steun krijgt de maatschappelijke diensttijd (tijd die je vrijwillig inzet voor de samenleving waardoor je nieuwe ervaringen opdoet) een flinke impuls. Deze steun kunnen jongeren goed gebruiken: door de coronamaatregelen worden zij ernstig beperkt in de mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Er is een tekort aan stageplaatsen en de jeugdwerkloosheid neemt toe. Jongeren missen de steun van leeftijdsgenoten en voelen dat ze geen grip hebben op hun directe omgeving en hun dagelijks leven. Deze maatschappelijke diensttijd kan hierin het verschil maken.

Impacter: energie krijgen
Impacter is een project voor Deventer jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Samen met een jongerencoach ontdekken de jongeren waar ze energie van krijgen. Vervolgens gaan ze aan de slag op een plek in de stad die daarbij past. Het project gestart in Zwolle gaat zich nu uitbreiden naar de gemeenten Deventer, Steenwijkerland, Nieuwleusen, Twenterand, Hof van Twente, Stadskanaal, Emmen en De Fyske Marren.

Music Moves
Het tweede project dat gaat starten in Deventer is Music Moves. Een initiatief met een geheel eigentijdse aanpak waarbij jongeren met kwetsbare mensen verbonden worden middels muziek. In een trainingsprogramma worden talenten van jongeren ontwikkeld en worden zij klaargestoomd tot social coach. Ze leren allerlei nuttige vaardigheden en krijgen kennis overgedragen van inspirerende trainers uit allerlei verschillende velden. Die vaardigheden en kennis wordt vervolgens ingebracht met een team in de praktijk door het organiseren van een Music Moves event. Deze aanpak heeft zijn waarde al in Amsterdam bewezen.

Samenwerking
Voor deze projecten zoekt Deventer Doet samenwerking met partners in de stad die iets kunnen en willen betekenen voor de realisatie van de maatschappelijke diensttijd voor jongeren.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...