Rob Voss Foto - IJsselloop 2017 in Deventer. (Foto: Rob Voss - www.robvoss.nl)

IJsselloop in Deventer met ruim 6000 deelnemers

Zondag vond de 12e editie van de IJsselloop in Deventer plaats. De Hanzestad vulde zich met een record aantal hardlopers – meer dan 6500 – die de zomerse temperaturen trotseerden om aan het eind van de dag die felbegeerde medaille te mogen ontvangen. Duizenden toeschouwers juichten de lopers de finish op de Brink over.

Ook bij bedrijven populair: Dankzij ruim 250 vrijwilligers en tientallen sponsoren, waaronder hoofdsponsor Salland Zorgverzekeringen, was het ook dit jaar mogelijk het sportiefste hardloopevenement van Deventer te organiseren. Twaalf geleden organiseerden atletiekvereniging AV Daventria 1906 ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan voor het eerst het loopje met ongeveer 700 deelnemers. Nu zijn het er meer dan 6500, een record in de geschiedenis van de IJsselloop. Aan de IJsselloop deden zondag 299 bedrijventeams mee; een teken dat ook bij het bedrijfsleven de Deventerse loop erg populair is. Ook voor Het Notarieel kidsrun, met bijna 1000 kinderen, was weer volop belangstelling.

Goed doel: Ieder jaar kiest de organisatie een goed doel om geld voor in te zamelen. Deelnemers kunnen hiervoor bij hun inschrijving een extra bedrag doneren. Dit jaar was dat Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij ontvingen gister een cheque van € 3.654,55 uit handen van wethouder Liesbeth Grijsen.

De IJsselloop vindt volgend jaar plaats op zondag 8 april 2018. Kijk voor meer informatie op www.ijsselloop.nl. Sponsor of vrijwilliger worden? Neem contact op via info@ijsselloop.nl.

Rob Voss Foto – IJsselloop 2017 in Deventer. (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Rob Voss Foto – IJsselloop 2017 in Deventer. (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...