IJsselland handhaaft sluitingstijden horeca

Ook de gemeenten in IJsselland blijven zich conformeren aan de geldende coronaregels en zullen dus zaterdagavond de verplichte sluitingstijden van de horeca handhaven. Dat betekent dat er na 22.00 uur wordt opgetreden bij horecagelegenheden die nog open zijn en meedoen aan de protestactie ‘De nacht staat op’.

De burgemeesters in IJsselland hebben alle begrip voor de moeilijke positie waarin de nachthoreca zich bevindt. Deze sector heeft afgelopen 2 jaar geen perspectief gehad en snakt ernaar om ook de deuren weer te openen. De ophanden zijnde versoepelingen bieden stapsgewijs ook voor de nachthoreca perspectief.

De huidige corona maatregelen dienen voor ieders veiligheid nog steeds in acht genomen te worden. Dat betekent dat de BOA’s ook dit weekend actief controleren op naleving van de regels. Hierbij krijgen zij ondersteuning van de politie die gewoon ingezet wordt als de openbare orde aangetast wordt. Bij excessen wordt er direct handhavend opgetreden. Daarnaast worden overtredingen ook vastgelegd voor (bestuurlijke) handhaving achteraf.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...