IJsbaan de Scheg opent 10 oktober

Deventer – De Scheg in Deventer opent 10 oktober het nieuwe schaatsseizoen. IJsbaan en zwemparadijs De Scheg zijn in de herfstvakantie dagelijks geopend, maar de horeca blijft voorlopig gesloten vanwege de coronamaatregelen.

De eerste lagen ijs zijn aangebracht.
Het ‘team ijs’ van De Scheg leeft toe naar de opening van de ijsbaan. De voorbereidingen zijn al weken in volle gang en vrijdagochtend werd het ‘ijs proces’ gestart en de baan gekoeld. Circa 10 uur later bereikte de volledige baan het vriespunt, waarna de eerste waterlagen handmatig werden aangebracht. Pas als er een stevige onderlaag ligt gaan de ijsmeesters verder met het dweilen met machines.

De opening
Zaterdag 10 oktober is de ijsbaan gereed, gelijk aan de start van de herfstvakantie in regio noord. De ijsbaan en het zwemparadijs zijn in de herfstvakantie dagelijks geopend. Vanaf 31 oktober beginnen ook de schaatslessen, waarvoor inschrijven nog mogelijk is.

Wel zijn er maatregelen genomen en gelden er een aantal richtlijnen, zo is er een aparte in- en uitgang en worden gasten gevraagd op voorhand te reserveren. Rondom de ijsbaan zijn er extra afstapplekken gecreëerd, zodat er in dweilpauzes voldoende ruimte is om het ijs te verlaten. De groepsgrootte van de schaatslessen is teruggebracht ten opzichte van vorig jaar en de horecagelegenheden zijn sinds vorige week gesloten. Alle gasten worden gevraagd voor hun vertrek het bezoekersprotocol door te nemen op de website van De Scheg, waarin alle richtlijnen zijn opgesomd.

Ski Promotion & Deventer Padel naar IJsbaan De Scheg.
Over enkele weken kunnen wintersporters ook kilometers skiën of snowboarden bij Ski Promotion op ijsbaan De Scheg. Ook worden er drie padelbanen van Deventer Padel geopend. Een in populariteit snel groeiende sport die ook in de zomer op de ijsbaan zal worden beoefend. De aanleg van deze extra faciliteiten in De Scheg zijn in volle gang.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...