ALMELO - Een 60-jarige pastoor heeft 10 maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen omdat hij ontucht heeft gepleegd met een 12-jarige jongen.


Geestelijke 10 maanden cel in voor ontucht met jongen

De rechtbank in Almelo heeft de straf vrijdag opgelegd. De veroordeelde is een geestelijke die voorkomt in het onderzoek van de commissie-Deetman, die seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk onderzoekt. Aan deze commissie heeft de man toegegeven dat hij in het verleden met meer dan 20 jongens ‘ongeoorloofde contacten’ heeft gehad. Ook zijn jaren geleden al eens twee aangiften tegen deze pastoor gedaan.

De ontucht met de 12-jarige jongen vond vorig jaar augustus plaats op een camping in Frankrijk. Hij benaderde zijn slachtoffer in de sauna en pleegde diverse ontuchtige handelingen met de jongen onder de douche. De jongen vertelde direct nadat het gebeurd was aan zijn moeder wat de man allemaal met hem had gedaan. Omdat de verklaringen van de jongen, zijn moeder en drie andere kinderen die bij het slachtoffer in de sauna waren naadloos op elkaar aansluiten, beschouwt de rechtbank het misbruik als vaststaand feit. De rechtbank sprak de man vrij van het bezit van afbeeldingen van seksueel misbruik.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer ...