Huurders van SallandWonen krijgen eerste kans op koop

Huurders van een sociale huurwoning van Woningstichting SallandWonen krijgen voorrang als de woningcorporatie een voormalige huurwoning verkoopt op de vrije markt. Deze nieuwe regeling moet zorgen voor een betere doorstroming zodat sociale huurwoningen vrijkomen voor nieuwe bewoners.

Inzet op doorstroming: “We zien op dit moment veel druk op de huurmarkt en de verhuizing naar een koopwoning wordt voor veel huurders steeds moelijker. Door onze huurders voorrang te bieden bij huurwoningen die wij op de vrije markt verkopen, kunnen we uiteindelijk meer woningzoekenden helpen aan een sociale huurwoning”, licht Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen toe.

Werkwijze: Uitgangspunten voor de voorrangsregel zijn dat de huurder al minimaal 1 jaar huurt van SallandWonen en in een zelfstandige woning woont. Een belangrijke andere voorwaarde is dat de huurder bij de aankoop van een woning een huurwoning achterlaat.

Verkoop: Woningstichting SallandWonen werkt samen met Salland Makelaardij Schrijver & Holterman voor de verkoop van haar huurwoningen. Bij de advertentie van de verkoopwoning op Funda en de website van Salland Makelaardij staat vermeld of er gebruik gemaakt kan worden van de voorrangsregel. Huurders kunnen meer informatie over de voorwaarden en spelregels opvragen bij SallandWonen of Salland Makelaardij.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...