‘Hier stroomt de liefde’ voor winkeliers Olst-Wijhe in coronatijd

Met ‘hier stroomt de liefde’ krijgt Olst-Wijhe een platform waar de samenleving lokale ondernemers kan vinden. Winkeliers hebben het moeilijk in deze tijden van crisis. Winkels mogen openblijven, maar ze moeten wel rekening houden met allerlei maatregelen. Daarbij is het ook lastiger om klanten te bereiken waardoor ze minder verdienen.

Maar winkels zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in een dorp. Om winkeliers door deze moeilijke tijd te loodsen, vroeg de gemeente Olst-Wijhe samen met de ondernemersverenigingen in Olst en Wijhe een crisisarrangement aan bij de provincie Overijssel. En met succes: met de bijdrage van € 23.000 kan er online een plek worden gerealiseerd waar lokale ondernemers te vinden zijn.

Arie Oeseburg, centrummanager van Olst: “In deze moeilijke tijd willen we inzetten op saamhorigheid. Daarom hebben we de slogan Hier stroomt de liefde bedacht. Liefde van ondernemers voor klanten én andersom. Het arrangement gaat uit van samenwerking; niet alleen tussen ondernemers, maar vooral de wisselwerking met onze inwoners is van belang voor een leefbaar Olst (Olst-Wijhe)! Uiteindelijk is dit dan ook een investering ook voor de langere termijn.” Ellen Schulten, co-voorzitter Gastvrij Wijhe: “Gastvrij Wijhe staat al jaar en dag bekend om haar authentieke, compacte gebied waar persoonlijke bediening, gezelligheid en een glimlach hoog in het vaandel staan. Het zijn veel bekende gezichten die iedere dag klaar staan voor de klant. En dat persoonlijke is nou net wat we ook in deze periode willen benadrukken. We hebben de krachten gebundeld en unieke, nieuwe diensten en samenwerkingen gezocht. Online laten we dat de klant zien en met de slogan ‘hier stroomt de liefde’ dagen we de consument uit om het juist ook nú te komen ervaren. Oprechte aandacht en een persoonlijke glimlach … die doen toch iedereen goed?!”

Aan de slag
Wethouder Hans Olthof: “We zijn blij dat de provincie winkeliers op deze manier wil ondersteunen. Het plan is snel beoordeeld en gehonoreerd waardoor we aan de slag kunnen met de uitwerking. Ik vertrouw erop dat het onze winkeliers helpt om door deze moeilijke tijd te komen.” Het crisisarrangement van de provincie is speciaal bedoeld voor gemeenten die tijdens de crisis samenwerkingsacties in het centrum willen opzetten of versnellen. Gemeenten kunnen een financiële bijdrage krijgen om te organiseren en stimuleren dat de winkelgebieden vitaal en aantrekkelijk kunnen blijven. En dat is precies wat er met het plan wordt beoogd. Het plan is gemaakt in samenwerking met de ondernemersverenigingen, GO Olst en Gastvrij Wijhe, Salland Marketing en Beeldprikkels. Ondernemers uit beide dorpen konden ideeën aanleveren. De komende tijd worden de acties verder uitgewerkt en zo snel mogelijk bekendgemaakt bij inwoners.

Het bericht ‘Hier stroomt de liefde’ voor winkeliers Olst-Wijhe in coronatijd verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...