Het schiet op! Straks wordt er gewoond in ‘de Oudheidkamer’

SallandWonen is ver gevorderd met de verbouw van het monumentale pand ‘de Oudheidkamer’ aan de Kerkstraat 34 in Wijhe tot 6 huurappartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. In het eerste kwartaal van 2021 kunnen zes huurders een mooie nieuwe woonplek vinden in het pand.

“Er komt veel kijken bij het verbouwen van een monument en daarom is het goed even stil te staan bij al dat werk”, zegt Marijke Kool directeur-bestuurder van SallandWonen. “Het is echt totaal anders dan het bouwen van een reguliere nieuwbouwwoning. Bouwbedrijf Hemeltjen uit Wijhe en architect Marcia Mulder van Architectenbureau 52Noord uit Olst hebben hun handen vol, maar wat wordt het mooi.”
Binnenkort bereiken we het hoogste punt en dat is altijd een memorabel moment. Met een filmpje laten we een impressie zien van deze indrukwekkende operatie in dit karakteristieke pand. Dit project had niet tot stand kunnen komen zonder financiële hulp van de Provincie Overijssel en heel goed meedenken van Het Oversticht, de organisatie die in Olst-Wijhe de ruimtelijke en monumentale kwaliteit in de gemeente bewaakt.
Het pand is al een flink aantal jaren in bezit van SallandWonen. Omdat het toe was aan een grondige opknapbeurt, heeft SallandWonen dit moment benut om er woningen in te realiseren. Daarmee sluit de nieuwe functie van het pand aan bij de kerntaak van SallandWonen: ‘het verhuren van betaalbare en duurzame woningen’. Het pand is lang verhuurd geweest aan de Historische Vereniging Wijhe. Zij heeft inmiddels een nieuwe bestemming voor het Wijhes Museum gevonden aan de Langstraat in Wijhe.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...