Het Sallands Vrouwenkoor bestaat 40 jaar

Dit vieren ze met een jubileumconcert “40 JAAR TOONAANGEVEND 1979-2019” op zondag 31 maart a.s. in de Nicolaaskerk te Wijhe.
Het concert begint om 14.30 uur, de kerk is om 14.00 uur open.

Op 31 maart 1979 hebben echtgenotes van zangers bij het Wijhes mannenkoor hun stem laten horen. Wat in eerste instantie een éénmalig optreden zou zijn werd met de oprichting van het Sallands Vrouwenkoor voortgezet. Er wordt tijdens het concert ook gevierd dat 4 leden 40 jaar lid zijn. Vier van de liederen die het koor zal zingen, zijn gekozen door de jubilarissen uit het repertoire van de afgelopen 40 jaar. De koorleden hebben anekdotes aangedragen over de afgelopen jaren. Deze herinneringen vormen de basis voor een lied. Met sketches gespeeld door “Tavenu” komt de geschiedenis weer tot leven.

Het jubileumconcert biedt een veelzijdig en verrassend programma aan muziekstijlen. Gitarist Peter van Leeuwen, drummer Jan Wolfkamp  en contrabassist Pieter Althuis vormen het combo dat het koor bij een aantal liederen begeleidt. Henriëtte Prins begeleidt het koor op piano. De muzikale leiding is in de deskundige en vertrouwde handen van dirigent Joan Jonkman. Dankzij alle dirigenten die in de afgelopen 40 jaar het Sallands Vrouwenkoor hebben geleid en het beste uit het koor wisten te halen, kan gezegd worden: “Het Sallands Vrouwenkoor 40 jaar Toonaangevend”.  Het belooft een mooi gevarieerd programma te worden, met veel luister- en kijkplezier.

Entree is € 7,50 voor donateurs €5,- , kinderen t/m 12 jaar gratis.
Verkoop is bij Primera Schippers en zondags bij de kerk.
Het koor is altijd op zoek naar nieuwe leden, en als u belangstelling heeft kunt u op een donderdagavond komen kijken en meedoen. De repetities zijn van 19.45 uur tot 21.45 uur in het Langhuus in de Langstraat te Wijhe.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met SECRETARIS A.Thoben, tel: 524299 en u kunt natuurlijk ook de website bezoeken www.sallandsvrouwenkoor.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...