Hartverwarmende Warme Jassen actie 

Een aantal organisaties in de gemeente Olst-Wijhe hebben hun krachten gebundeld, met als doel zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te helpen aan een warme jas.

Enkele leden daarvan, Gerda Nijboer namens het Noaberhuus en KESA, Gerrie Holtkuile namens de Diaconie Protestantse kerk en Monica Pareira namens Stichting Bij de Buuren, vertellen over deze actie.

“In Winterswijk is deze actie vier jaar geleden voor het eerst gehouden, en dat was meteen een groot succes. Sommigen hebben nog een niet gebruikte winterjas aan de kapstok hangen en anderen hebben er een nodig, maar kunnen er geen betalen. Met de actie Warme Jassen hoopt men daar verandering in te brengen. Op een openbare plek kan iedereen een oude jas ophangen, of er gratis eentje meenemen”. 

Voor iedereen die het nodig heeft

Gerrie: “We hopen dat er veel mensen een jas komen ophalen. We hebben posters in allerlei talen, om zo een grote groep mensen die het hard nodig hebben te kunnen bereiken. We zouden het fijn vinden als mensen elkaar erop attenderen dat er gratis jassen op te halen zijn voor wie het op dit moment financieel niet uitkomt om een goede winterjas te kopen. Ook mensen uit omliggende gemeenten zijn welkom om een warme jas te komen halen. Het is voor de mensen die het nodig hebben, maakt niet uit waar iemand vandaan komt.”

Inzamelpunten 

Wijhe: Zaterdag 21 en 28 oktober van 10.00 -14.00 uur bij het clubgebouw van WZC achter het zwembad en in de hele maand november tijdens openingsdagen/uren 

Olst: Woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur winkel ‘Bij de Buuren’, Hendrik Droststraat 22A. Ook in de maand november.

Ophaalpunten de gehele maand november

Wijhe: Clubhuis van de Wijhese Zwemclub achter het zwembad aan de Zandhuisweg 6 elke woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag van 10.00 – 14.00 uur

Olst/Boskamp: Woon- zorglocatie Overkempe aan de Koekoeksweg 100  parkeerplaats op woensdag,- en vrijdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag van 10.00 -14.00 uur

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Historische Vereniging Wijhe

Historische wandeling over de gebeurtenissen in Wijhe tijdens de Tweede Wereldoorlog

De Historische Vereniging Wijhe organiseert op zaterdag 4 mei een historische wandeling ...