Grote brandweeroefening in het centrum van Raalte op 8 juli

Op zaterdagochtend 8 juli is er een oefening voor hulpdiensten in het centrum van Raalte. De oefening vindt plaats op het terrein van Booijink Veevoeders en een gedeelte van de Schapenstraat. Brandweer, politie en ambulancedienst zijn met meerdere voertuigen aanwezig. De oefening duurt van 08.30 uur tot 12.30 uur. De oefening heeft als doel om de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten te verbeteren. Zo kan er bij daadwerkelijke incidenten nog beter gehandeld worden. De oefening vindt in samenwerking met Booijink Veevoeders plaats.

Brand in scène gezet
Tijdens de oefening wordt er een brand in één van de torens van Booijink Veevoeders in scène gezet. Van buitenaf kun je rook zien. De hulpdiensten gebruiken geen sirenes, maar wel blauwe zwaailampen. Er wordt geoefend met lotus-slachtoffers en figuranten. Vanwege de benodigde ruimte is de Schapenstraat zaterdagochtend 8 juli gedeeltelijk afgesloten (kruising Schoolstraat, kruising Molenhof). De parkeerplaatsen Molenhof en Klompenmakershof blijven gewoon bereikbaar.

Ter plekke wordt met informatieborden aangegeven dat het om een oefening gaat. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. De alarmcentrale is op de hoogte van de oefening.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...