Gouden smiley voor kindgericht Deventer ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis krijgt van de Stichting Kind en Ziekenhuis de Gouden smiley. Dit keurmerk toont aan dat de Kraamafdeling, Kinderafdeling en kinderunit Dagbehandeling excellente kindgerichte zorg verlenen.Het Deventer Ziekenhuis had al Bronzen Smileys omdat het zeer kindgericht is. Dat komt niet alleen terug in de inrichting die vriendelijk is, geruststelt en voldoende afleiding geeft, maar vooral in de zorg die wordt verleend. Zo zijn er diverse mogelijkheden om het kind voor te bereiden op een ziekenhuisbezoek, onderzoek of behandeling. De ouders of verzorgers mogen bij inleiding van en ontwaken uit de narcose aanwezig zijn. Ook kan een ouder/verzorger overnachten in het ziekenhuis.

Voor de Gouden Smiley zette het Deventer Ziekenhuis een volgende stap. Zo wil het continue in verbinding zijn met het kind en zijn ouders/verzorgers om samen met hen uitgangspunten voor optimale zorg en beleving vast te stellen. Dat proces startte 2 jaar geleden met het verzoek aan ouders en kinderen om de Ervaringsmonitor van de Stichting Kind en Ziekenhuis in te vullen. Hier gaven enkele duizenden ouders gehoor aan. De opmerkingen en aanbevelingen uit dat onderzoek zijn meegenomen in de verdere verbetering van de kind- en gezinsgerichtheid van de zorg in het DZ. In het eindrapport van Kind en Ziekenhuis staat dat men in Deventer de warme, vriendelijke sfeer en de enorme betrokkenheid van het zorgpersoneel op de afdeling buitengewoon waardeert.

Op 20 maart reikt de Stiching Kind en Ziekenhuis de  Gouden Smiley uit aan het Deventer Ziekenhuis. Het DZ is momenteel het enige ziekenhuis in Overijssel met dit keurmerk.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...