Go Ahead Eagles vecht voor rechtstreekse promotie

Met nog twee wedstrijden te gaan voordat de play-offs beginnen, is de hoop op directe promotie nog steeds aanwezig in Deventer. De Graafschap die momenteel op de tweede plek staat moet dan nog wel minimaal 4 punten verspelen.  Vanavond staat Go Ahead tegenover NEC uit Nijmegen. NEC staat momenteel op plek 6, wat dus recht geeft op ook een plaats in de play-offs. Een dergelijke derde plek is voor Eagles ook zeer positief. Een derde plek zorgt ervoor dat alle wedstrijden die Go Ahead speelt thuis zal zijn.

Go Ahead Eagles zal in ieder geval positief aan de aftrap verschijnen door de klinkende 5-1 zege op Helmond Sport afgelopen zondag. Bradly van Hoeven was die dag het goudhaantje en met zijn hattrick de eerste speler in rood-gele dienst sinds Erik Falkenburg met 3 doelpunten in één wedstrijd. NEC zal gaan proberen hun rug te rechten na de nederlaag van maandag tegen de huidige nummer vijf, NAC Breda. 

NEC moet het doen zonder de vedette Edgar Barreto, hij is afwezig wegens een schorsing. Wel is aanvoerder Rens van Eijden weer beschikbaar voor de wedstrijd. Go Ahead ziet met Droste en Mulenga twee ervaren krachten terugkeren. Voor Veldmate komt deze wedstrijd nog te vroeg. De verdediger die momenteel hard aan het werk is aan zijn herstel, hoopt er in de play-offs weer bij te zijn. Verder ontbreken bij Go Ahead; Mitchel Michaelis, Sam Crowther en Frank Ross.

Eagles zal dus nog proberen te gaan strijden voor de tweede plek, ook al ligt dat niet in eigen hand. Mocht De Graafschap komende wedstrijden tegen Jong Ajax en Helmond Sport vier punten laten liggen, is directe promotie voor Go Ahead Eagles niet ondenkbaar. Mocht het de Deventenaren lukken die derde plek vast te houden, biedt dat perspectief voor de nacompetitie. De nummer drie van de competitie speelt namelijk de play-off wedstrijden in eigen huis. Welke ploeg er uit de eredivisie meedoet in de nacompetitie is nog niet bekend, zowel VVV Venlo, FC Emmen, Willem II en RKC Waalwijk kunnen allen nog komen op de zestiende plaats.

Ook bij deze wedstrijd wordt er weer live verslag gedaan vanaf de radio. Deze wedstrijd is te beluisteren op 107.3 voor Deventer. 105.7 voor Olst-Wijhe en 105.1 voor Raalte en natuurlijk via onze website. www.salland1.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...