Go Ahead Eagles ook in jaarcijfers positief

Vandaag publiceerde de club de jaarcijfers en deze waren, naar verwachting, erg positief. Het betreft de cijfers van het afgelopen seizoen, de jaargang 2022-’23. Het totaalresultaat bedraagt 900.000 euro. De netto omzet lag in totaal op 12,4 miljoen euro.

In het tweede Eredivisiejaar op rij stegen de bedrijfslasten van 8,4 miljoen euro in het seizoen 2021/2022, naar 10,6 miljoen euro in voetbaljaargang 2022/2023. Door het positieve resultaat van het seizoen 2022/2023, is het eigen vermogen gegroeid naar in totaal 6,9 miljoen euro.

Positief bedrijfsresultaat
“We verkochten wederom een ongekend aantal seizoenkaarten en Business Seats en werken inmiddels met een wachtlijst”, licht algemeen directeur Jan Willem van Dop de jaarcijfers toe op de clubsite: “Het sportieve doel in het seizoen 2022/2023 was opnieuw handhaving in de Eredivisie, zonder daarbij af te willen wijken van het ingezette beleid. Oftewel: we willen niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt. Het financiële beleid dat de club een positief bedrijfsresultaat – vóór transferresultaten – nastreeft, blijft dan ook gehandhaafd voor het budget van seizoen 2023/2024.”

Gehandhaafd
Het beleid van de club is gehandhaafd, ondanks het vertrek van Alex Kroes. Voor sommige fans lijkt het behouden, maar er wordt simpelweg niet meer geld uitgegeven dan er binnenkomt. Al zal het budget wel een flinke dreun te verwerken krijgen als de verbouwingsplannen doorgevoerd kunnen worden. De club heeft de ambitie om snel uit te breiden in capaciteit.

Tekst gaat verder onder foto…

De Adelaarshorst in volgelvlucht… Foto: Daan Obdeijn

Toekomst
Met het vervangen in de toekomst van de IJsseltribune en de Brinkgreverwegtribune zal de capaciteit van de Adelaarshorst door kunnen groeien naar zo’n 13.000 plekken. Dit vergt dan natuurlijk een fikse investering, maar zal ook een positief effect hebben op de begroting, omdat de wachtlijsten aangeven dat Deventer een dergelijke capaciteit wel nodig heeft.

34 punten
De gezonde financiële huishouding van Go Ahead Eagles is ook terug te zien in het Financial Rating System van de KNVB, waarin de club 34 punten (van de maximaal 40 punten) kreeg toebedeeld. “Verder merken we dat Go Ahead Eagles zowel op sportief als zakelijk vlak enorm leeft onder de mensen”, vervolgt Van Dop. “Er wordt in Nederland met respect gesproken over onze club. Daar zijn we enorm blij mee, maar we weten ook dat we dit niet alleen doen. Vandaar dat onze dank ook uitgaat naar alle vrijwilligers, supporters, sponsors en andere stakeholders, die er samen voor gezorgd hebben dat we er als club goed voorstaan.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...