GGD IJsselland richt speciale kinderteststraten in

Sinds de opening van de scholen test GGD IJsselland steeds meer kinderen op het coronavirus. GGD IJsselland heeft verschillende maatregelen genomen om het testen zo prettig mogelijk te laten verlopen, waaronder de inrichting van speciale kinderteststraten. Je kunt als ouder ook een langere testafspraak voor je kind of het hele gezin maken.

Wekelijks worden bij GGD IJsselland zo’n 2.000 kinderen en tieners getest. GGD IJsselland vindt het belangrijk om kindvriendelijk te testen. Testcoördinator Esther Dijkerman vertelt: “Op alle locaties hebben we speciale kindertestlijnen ingericht met vrolijke stickers en voetstapjes die ze kunnen volgen. Een deel van onze testmedewerkers is speciaal getraind voor het testen van kinderen. Ze nemen extra de tijd en leggen nog meer uit wat ze gaan doen.”

Hoe gaat het testen?
Om kinderen te informeren hoe zo’n test verloopt, heeft GGD IJsselland een kort filmpje gemaakt. Hierin volg je Silke (7 jaar) die zich liet testen op het coronavirus. Esther Dijkerman: “Kinderen vinden een coronatest vaak spannend. Als ouder is het goed om je kind voor te bereiden op de test. Bekijk samen het filmpje of vertel over andere kinderen die de test ook hebben gehad. We horen heel vaak na afloop: ‘Het ging eigenlijk heel snel’.” Geteste kinderen krijgen na afloop een dapperheidsdiploma mee naar huis.

Langere afspraak inplannen
Vanaf 12 maart is het mogelijk om een testafspraak voor kinderen met klachten in te plannen via de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202. Heeft je kind een eigen DigiD? Dan kunnen jullie ook online een afspraak maken via coronatest.nl. Vindt je kind het spannend of wil je met meerdere personen uit een gezin tegelijkertijd getest worden? Plan dan telefonisch een afspraak. Dan wordt er een langere afspraak ingepland.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...