Gezamenlijke papierinzamelaars behalen mooie resultaten

Enkele jaren geleden wilde de gemeente Olst-Wijhe de oud papierinzameling veranderen door overal blauwe containers in te voeren. Omdat de inkomsten van oud papier belangrijk zijn voor veel verenigingen en andere partijen bedacht een groep inzamelaars een ander plan waarbij er voor inwoners service zou zijn en zij de inkomsten konden behouden. Twee jaar later is de conclusie dat de gezamenlijke inzamelaars (GIOW) mooie resultaten hebben behaald met de papierinzameling. Op steeds meer plekken wordt het papier huis-aan-huis ingezameld. Op de Elshof, in Wesepe en in Den Nul wordt onderzocht op welke manier het huis-aan-huis inzamelen kan worden ingevoerd.

De gemeente vindt het belangrijk dat al haar inwoners kunnen rekenen op een bepaalde mate van service en gemak waar het gaat om de inzameling van oud papier. In Olst en Herxen is er een blauwe container. In de meeste andere kernen wordt gewerkt met huis-aan-huisinzameling, op sommige plekken aangevuld met een vast inzamelmoment met een container. De afgelopen jaren zijn meerdere nieuwe partijen toegetreden tot de GIOW om mee te delen in de opbrengst. Daarbij wordt van elk lid dezelfde actieve bijdrage verwacht bij de inzameling.

Wethouder Marcel Blind: “Ik vind het mooi om te zien dat inwoners zich inzetten om hun doel te bereiken en op die manier geld in te zamelen voor onder andere verenigingen die zo belangrijk zijn voor onze gemeente. Het plan is samen opgezet én uitgevoerd. De inkomsten uit oud papier worden op deze manier verdeeld over de gemeente. Het is een win-winsituatie: service voor onze inwoners en extra inkomsten voor de inzamelaars die er weer mooie dingen mee doen voor onze gemeente.”

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...