Gezamenlijke controles op milieu en criminaliteit in het buitengebied geven goed resultaat

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte trekken samen op in het voorkomen en bestrijden van criminaliteit in het buitengebied. In de afgelopen weken zijn er twee controles uitgevoerd in het buitengebied. Voor deze controles werkten gemeente, politie, Staatsbosbeheer, waterschappen, Omgevingsdienst IJsselland en Stichting IJssellandschap samen. Door deze goede samenwerking kon er op meerdere zaken worden gecontroleerd.

Tijdens de controles zijn vissers op visaktes gecontroleerd, overlast- en dumplocaties bezocht en bedrijven onder andere gecontroleerd op vergunningen. Dit leverde boetes en waarschuwingen op, aanvullend onderzoek naar de administratie van een aantal bedrijven en een opgerolde wietplantage. Ook zijn er preventieve veiligheidsadviezen aan inwoners en ondernemers gegeven om problemen in de toekomst te voorkomen.

De komende tijd vinden er meer gezamenlijke controles plaats. Hiermee zetten wij in op goed contact met inwoners van het buitengebied. Waar het gaat om criminaliteit wordt gewerkt aan bewustwording en weerbaarheid om zo te zorgen dat inwoners geen slachtoffer worden. Zo werken alle partijen samen met inwoners aan de leefbaarheid in het buitengebied.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...