Gemeente Raalte werkt aan betere speel- en ontmoetingsplekken

De gemeente Raalte werkt aan nieuw beleid voor buitenruimtes om spelen, bewegen, beleven en ontmoeten te bevorderen. Het doel is om de fysieke en mentale gezondheid van alle inwoners te stimuleren. Wethouder Breun Breunissen benadrukt het belang van een uitnodigende, beweegvriendelijke en gezonde omgeving.

Momenteel heeft de gemeente meer dan 145 speelplaatsen met ongeveer 590 speeltoestellen, voornamelijk voor kinderen. Deze blijven onderhouden en vernieuwd worden, maar er komt nu meer focus op het bevorderen van de gezondheid van alle inwoners. Dit betekent toegankelijke buitenruimtes met natuurlijke speelvoorzieningen voor kinderen.

Buiten beleven en ontmoeten
De aandacht verschuift naar goede plekken om buiten te beleven en ontmoeten, met nadruk op sociale activiteiten, diversiteit en inclusiviteit. Wethouder Gerria Toeter benadrukt het belang van het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Maatschappelijke meerwaarde

Voor het buiten beleven en ontmoeten gaat de aandacht meer uit naar goede (zit) plekken, waar iets te zien of te beleven is. Een openbare ruimte die bijdraagt aan het versterken van sociale activiteiten, diversiteit en inclusiviteit.

Wethouder Breun Breunissen: “De openbare ruimte is bij uitstek geschikt om een maatschappelijke meerwaarde te creëren. We gaan dit doen door de focus meer te leggen op een uitnodigende, beweegvriendelijke en gezonde leefomgeving. Dat kan door het aanpassen en realiseren van voorzieningen die het sporten, fietsen en wandelen in de openbare ruimte stimuleren.”

Inspraak
Op 23 november bespreekt de gemeenteraad de nota “Buiten, bewegen, beleven, spelen en ontmoeten” voor het eerst. Inwoners krijgen de kans om mee te praten. Het definitieve besluit wordt verwacht op 7 december.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...