Gemeente Olst-Wijhe pakt Industrieweg Wijhe en omgeving aan om wateroverlast te voorkomen

Ons klimaat verandert. Zomers zijn heter en droger. Buien worden steeds heviger. Hierdoor hebben we vaker te maken met wateroverlast. Een deel van Olst stond in 2019 blank na een hevige bui. En vorig jaar waren er problemen op de Industrieweg in Wijhe waarbij het water maar net niet in de gebouwen terecht kwam. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers ook bij hevige buien zoveel mogelijk droge voeten houden en schade wordt voorkomen. Daarom investeert de gemeente in aanpassingen aan de Industrieweg in Wijhe.

Er wordt een extra infiltratieriool aangelegd op de Nijverheidsweg om de afvoer van het bestaande riool naar de bergingsvijver te verbeteren. Daarnaast wordt de straat verlaagd en ‘hol’ aangelegd. Dit zorgt ervoor dat het water makkelijker van de Industrieweg naar de bergingsvijver kan stromen. Met deze maatregelen gaat de gemeente er vanuit dat veel wateroverlast in de toekomst kan worden voorkomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2021.

Onderzoek in Olst

Ook in Olst gaat de gemeente aan de slag. Ruim 90 inwoners deden mee met een online onderzoek om te achterhalen waar wateroverlast plaatsvindt na een hevige bui en hoe die overlast er precies uitziet. De komende tijd bekijkt de gemeente de resultaten en onderzoekt zij mogelijke oplossingen. Inwoners van Olst kunnen hierover meedenken. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via gemeente@olst-wijhe.nl.

Tips om wateroverlast te voorkomen

Inwoners kunnen ook zelf actie ondernemen om wateroverlast te voorkomen. Meer groen helpt bijvoorbeeld voor het beter weglopen van het water. Tips om wateroverlast te voorkomen, staan op https://wonen.olst-wijhe.nl/wateroverlast.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...