Gemeente Olst-Wijhe keert € 900,- energietoeslag uit aan inwoners met een laag inkomen

De gemeente Olst-Wijhe keert de energietoeslag van € 900,- zonder aanvraag uit aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen zelf een aanvraag doen.

Energietoeslag

De energieprijzen zijn flink gestegen en lopen mogelijk nog verder op. Hierop is door de rijksoverheid voor huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag in het leven geroepen. Gemeenten voeren deze regeling uit.

Hoogte van de toeslag

Gemeente Olst-Wijhe kiest voor een toeslag van € 900,-. Dit is € 100 meer dan bij veel andere gemeenten. De toeslag wordt verhoogd vanuit het overgebleven budget van de coronaregeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Doelgroep, aanvraag en uitbetaling

De toeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen van hooguit 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen de toeslag eind april. Andere inwoners van wie de gemeente kan vaststellen dat ze behoren tot de doelgroep en waarvan het rekeningnummer bekend is ontvangen de toeslag eind mei. Zij hoeven hiervoor geen aanvraag te doen en ontvangen voor eind april een brief ter bevestiging.

Overige inwoners kunnen vanaf 1 mei een aanvraag doen via www.olst-wijhe.nl/energietoeslag. Ook kunnen inwoners zich melden bij het inloopspreekuur financiële tegemoetkomingen. Deze inloopspreekuren zijn elke dinsdag van 9.30 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe en in het Holstohus in Olst. Ook kunnen inwoners telefonisch contact opnemen voor een aanvraag via telefoonnummer 14 0570 of 0570-568080. Op basis van inkomensgegevens wordt vastgesteld of inwoners voldoen aan de voorwaarden. Een aanvraag kan worden ingediend tot en met 31 oktober 2022.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...