Gemeente Olst-Wijhe in gesprek met vier partijen voor exploitatie sportcafé

De gemeente Olst-Wijhe is in verregaande onderhandelingen met vier partijen over een mogelijk café in sporthal De Hooiberg. Nadat eerder de familie Kleinlugtenbeld en de gemeente niet tot een overeenstemming kwamen, is er gezocht naar een nieuwe exploitant van de sportkantine.

“Het zou mij verbazen als er begin september geen nieuwe exploitant is opgestaan,” aldus wethouder Hans Olthof tijdens de laatste gemeenteraad van de gemeente Olst-Wijhe voor het zomerreces. De wethouder werd door zowel Gemeentebelang als D66 ondervraagt over de gevoerde onderhandelingen met de familie Kleinlugtenbeld. De gemeente bracht afgelopen week naar buiten dat de familie vanwege persoonlijke redenen af zag van de exploitatie van wat het enige café van Olst zou moeten worden. De familie liet op Facebook en aan de fractieleden weten zich niet te kunnen vinden in de communicatie die vanuit de gemeente werden gevoerd. “We waren de onderhandelingen met de familie nauwelijks gestart of er kwam al een kink in de kabel. Deels had dit met geld te maken maar ook met andere zaken. Hier zal ik mij verder niet over uit laten,” zegt wethouder Olthof.

Volgens Olthof is de kans groot dat de gemeente de komende maanden met een andere partij tot een akkoord zal komen. Olst zit al twee jaar zonder café, sinds de buren in 2019 de vergunning van het café met succes aanvochten. Olthof hoopt na de zomer, wanneer het sportseizoen weer van start gaat, de sleutels te kunnen overhandigen aan de nieuwe exploitanten.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...