DEVENTER - Interpellatiedebat over klokkenluider mail loopt op niks uit.

Geen raadsonderzoek in Deventer

Een motie om een raadsonderzoek te houden en de onderste steen boven te krijgen over de klokkenluider mail van 9 maart is woensdagmiddag op niets uitgelopen. Na een schorsing, een overleg en politieke prietpraat gaven de zittende collegepartijen samen met de CU geen steun aan de motie van Gemeentebelang. SP, CDA en TROTS. Wethouder Huizing (D66) legde de verantwoordelijkheid voor niet doorgeven van de informatie uit de mail op de besloten vergadering van 14 maart bij oud wethouder Marc Jan Ahne. Huizing gaf aan dat het haar niet was gebeurd, en dit in de toekomst niet meer voor gaat komen.

Wethouder Pierey (PvdA) bleef zich verschuilen achter de mededeling dat het al bekende informatie was en hij niet op 14 maart aanwezig kon zijn omdat hij bij een andere bespreking aanwezig moest zijn, bovendien vond hij het logisch dat wethouder Ahne vragen zou beantwoorden. Carlo Verhaar (GroenLinks) stelde dat de gang van zaken duidt op een bepaalde cultuur in de gemeente die niet gewenst is. Marcel Elferink (Gemeentebelang) stelde dat het vertrouwen van de kiezer is beschaamd en dat dus hersteld moet worden.

Uiteindelijk nam burgemeester Heidema (CU) het woord en stelde dat er intern breed gecommuniceerd wordt over de zaak en dat de integriteit besproken wordt. Het college gaat kijken hoe er verbeteringen kunnen worden aangebracht in de communicatie. Al met al komt het college dus weer weg met deze manier van achterhouden van informatie. En dat allemaal dankzij steun van PvdA, D66, VVD, Deventer Belang en CU. De kiezer gaat de gang van zaken bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen niet vergeten. Door dit resultaat lijkt het vertrouwen in lokale politiek weer een flink stuk afgenomen.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...