Gedoe over horecavergunning voor Loswal Wijhe

Ondernemers in Wijhe voelen zich gepasseerd door de gemeente. De gemeente Olst-Wijhe heeft namelijk een nieuwe horecavoorziening op de Loswal gegund aan een exploitante van buitenaf. Het gaat daarbij vooral om het feit dat de nieuwe horecavoorziening niet drijvend is; het gaat om een oude SRV-wagen. Op de website van RTV Oost staat dat Wijhenaar Christiaan van der Zee wilde aan de Loswal een horecaboot uit 1910 leggen voor exploitatie. Het bijbehorende financieringsplan was compleet en  voldeed naar eigen zeggen aan de eisen.

Nu gaat de gemeente akkoord gaat met een horeca-ondernemer in een gepimpte SRV-wagen. De wagen gaat geëxploiteerd worden door Katinka Durkstra, die eerder verantwoordelijk was voor de horeca in de Deventer jachthaven. Haar wagen ziet ze als een culinaire food-truck, met veel biologische producten. De gemeentesecretaris van Olst-Wijhe zegt dat het doel is uiteindelijk een drijvende horecavoorziening te krijgen op de plek.

Lukt dat de huidige exploitant niet binnen 2 tot 4 jaar, dan houdt het op. De Wijhese ondernemers hebben inmiddels al 15 jaar lang kenbaar gemaakt dat ze op de Loswal aan de slag willen. En dat wordt volgens hen nu gewoon genegeerd. (Bron: RTV Oost)

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...