Nu het definitieve ontwerp voor een nieuw stadskantoor besproken is, moest woensdagavond opnieuw de geheimhouding over de financiële paragraaf van de plannen bekrachtigd worden.

Gebrek aan transparantie financiën stadskantoor Deventer

Het rekenmodel is aangepast aan realisatie van het definitieve ontwerp. Voor de pers zijn alleen de totaalbedragen openbaar, maar geen onderliggende cijfers. Lastig voor een second opinion. Gemeentebelang wil de financiële consequenties nogmaals door laten rekenen op basis van gedetailleerde cijfers en niet alleen totalen.

De meerderheid van de Raad staat achter de voortgezette geheimhouding. Wethouder Ahne (D66) van financiën gaf aan dat het huidige onderzoek ook gedaan is op basis van totaalbedragen. De vraag rees of er wel een gedegen onderzoek kan plaats vinden op basis van totaalbedragen. Vreemd, gaf Elferink (GB) aan. Ook CDA twijfelde eerst, maar trok het wantrouwen op het nippertje in. Voor transparantie en openbaarheid van stukken blijven alleen de SP en Gemeentebelang over in Deventer. Bedroevend resultaat gezien het gebrek aan draagvlak onder de burgers.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...