Ga je carbidschieten? Meld het ons!

Carbid schieten is een mooie traditie in de gemeente Raalte, maar het moet wel veilig gebeuren! Houd je aan de coronamaatregelen en de regels die helpen om op een veilige manier carbid te schieten. Ga je carbidschieten? Meld dit via www.raalte.nl/carbidschieten.

Burgemeester Martijn Dadema: “Veiligheid staat voorop. Het is in ieders belang dat de coronamaatregelen én de regels rondom carbidschieten nageleefd worden. Wij roepen carbidschieters dit jaar op om vooraf een melding te maken. Zo kunnen wij de locaties waar carbid geschoten wordt in kaart brengen.” Onder alle aanmeldingen verloot de gemeente 2x een waardebon van €100, te besteden bij een horecagelegenheid of evenement naar keuze in de gemeente Raalte.

Regels
Houd je aan de geldende coronamaatregelen. Buiten mogen maximaal 2 personen samen zijn. Of alle mensen die bij 1 huishouden horen. Om ongelukken te voorkomen controleert de gemeente op 31 december daarnaast ook op toepassing van onderstaande regels:

• Schiet carbid tussen 31 december tussen 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur.
• Schiet geen carbid binnen de bebouwde kom of op openbare wegen.
• Gebruik voetballen en bijvoorbeeld geen harde voorwerpen zoals melkbusdeksels bij het schieten.
• Gebruik melkbussen van normaal formaat (niet groter dan 50 liter).
• Gebruik maximaal 10 melkbussen in een straal van 100 meter.
• Laat het carbid schieten door iemand van minimaal 16 jaar oud in aanwezigheid van een volwassene.
• Zet het terrein waar je carbid schiet af met lint.

BOCK-campagne
De gemeente Raalte doet dit jaar weer mee aan de landelijke BOCK-campagne: de Bewust Oplettende Carbid Knaller. Het doel van deze campagne is om het carbidschieten veilig te laten verlopen. Op www.wieisdebock.nl vind je meer informatie over de BOCK-campagne.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...