GA Eagles speler Willumsson krijgt rood

Gisterenavond kreeg Willum Willumsson rood te zien in het EK kwalificatieduel tegen Portugal. De IJslandse international kreeg tweemaal geel te zien waarna Portugal profiteerde. Jubilaris Cristiano Ronaldo maakte de winnende vlak voor tijd.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd tussen de koploper Portugal, echter eindigde in 0-0. Vier minuten na de thee kreeg Willumsson een behoorlijke kans om ‘zijn’ IJsland op voorsprong te brengen; vanuit een corner mikte de ‘Kowet’ speler net naast het doel van Diogo Costa.

De tweede helft stond bol van de overtredingen en in de 69e minuut was het de beurt aan Willumsson om een gele prent te ontvangen vanwege een stevige overtreding op een Portugees. Enkele minuten later waagde Willum het eens; met links vuurde de 24-jarige rechts naast het doel.

NIJMEGEN, NETHERLANDS – OCTOBER 23: Souffian El Karouani of N.E.C., Willum Willumson of Go Ahead Eagles during the Dutch Eredivisie match between N.E.C. and Go Ahead Eagles at Goffertstadion on October 23, 2022 in Nijmegen, Netherlands (Photo by Broer van den Boom/Orange Pictures)

Na 80 minuten spelen, in een stevig duel, is het nog steeds 0-0. Dan is daar weer een stevige overtreding van Willum waarbij hij zijn tweede gele kaart pakt. IJsland moet verder met 10 man en één minuut voor tijd wordt die overtal situatie uitgenut door de gasten.

Cristiano Ronalda scoort dan, in zijn 200ste interland, de winnende. De senior kopte een corner in de benedenhoek. Een treffer, die na bestudering van de VAR, werd toegekend. Daarmee verstevigde Portugal zijn koppositie in poule J met 12 punten uit 4 duels. IJsland staat voorlaatste met 3 punten uit de 4 gespeelde duels zover.