Film over Deventer Station te zien op 9 en 10 september in MIMIK

Tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 9 en zondag 10 september is een nieuwe film over het Deventer Station te zien in MIMIK. De film draait de hele dag en is gratis toegankelijk.

Het station in Deventer bestond in 2020 100 jaar. Door corona kon er toen geen aandacht aan worden besteed. De film van Paul van Agten laat je kennismaken met de boeiende geschiedenis van het station, met unieke historische beelden. Maar ook met de ontwikkelingen in latere jaren. Het station is in de afgelopen tijd mooi opgeknapt, met als voorlopig sluitstuk de luiken boven de zuidelijke ingang. Die zijn er gekomen dankzij het werk van vrijwilligers van de SIED, de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer.

Verbindingen
Ook bevat de film interessante informatie en beelden over de internationale verbindingen langs Deventer. Deze film laat je met andere ogen kijken naar een gebouw, dat zo vertrouwd is dat het je haast niet meer opvalt als je op weg bent naar de trein.
De film is gemaakt ter gelegenheid van Open Monumentendag door de Deventer cineast Paul van Agten in opdracht van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer.
Aanvangstijden van de film op zaterdag én zondag: 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur. Gratis kaarten zijn te reserveren op www.mimik.nl. Bij grote belangstelling wordt de film ook later nog vertoond worden (tegen betaling).

Zaterdag met historisch trammetje van het station naar de film
Zaterdag 9 september kun je van het station een ritje naar de film maken met een historische tram. Rijd mee met tram Bello tussen het station en MIMIK en laat je onderweg verrassen door de bijzondere omgeving. De Bello is een kopie van de stoomtram die van 1885 tot 1945 reed op het traject Deventer-Borculo. De tram rijdt vanaf 10.00 tot 16.30 uur om de 45 minuten een rondje door de stad. Op- en uitstappunten: NS Station Deventer en Mariakerk/Grote Kerkhof.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...