Foto: Daan Obdeijn

Feestelijk Deventer Op Stelten op nieuwe locaties

Deventer bijna op stelten, Odyssee komt thuis

Nog een paar dagen en dan staat Deventer voor de 25e keer op stelten. Deventer Op Stelten wordt op donderdagavond 30 juni geopend met de speciale reprise van Odyssee van Theater Gajes. De Jeugdliefdes, zo kun je Theater Gajes en Deventer Op Stelten wel noemen, groeiden samen op. Dus natuurlijk staat Theater Gajes ook weer op de 25ste editie van het festival. Met één van de laatste uitvoeringen van hun voorstelling Odyssee, die zijn première – niet geheel toevallig – ook in Deventer beleefde. Een spectaculaire en poëtische voorstelling met een levensgroot schip dat dwars door het publiek vaart. Alleen te zien op donderdag- en vrijdagvond in het Worpplantsoen.

Blokkenschema bekend

Deze 25e editie staat ook in het teken van verrassende ontmoetingen; een van de redenen waarom de mobiele voorstellingen niet in het blokkenschema van het programmaboekje vermeld staan. Wie zich als vanouds wil laten verassen door deze mobiele (stelten) acts kan in de binnenstad zijn hart ophalen. Voor wie wel wil weten waar de mobiele voorstelling op welk moment is, kan het programma opvragen bij de informatiepunten in de stad. Daarnaast wordt het dagelijks bekend gemaakt op de website www.deventeropstelten.nl. Op het festivalterrein en bij de VVV Deventer is het gratis programmaboekje verkrijgbaar.

Nieuwe locaties

Deventer Op Stelten verspreid zich dit jaar nog verder over de stad met een aantal nieuwe locaties, waaronder Venenpark; waar je een feestje kunt vieren met de voorstelling ‘Mirage’ van Theater Dyptik. Het voormalig Roto Smeets terrein zal voor de eerste, en waarschijnlijk laatste, keer omgetoverd worden tot groot podium waar zich de road movie ‘Trip Over’ door Theater Titanick afspeelt. En bij Meadow op het Deventer stadsstrand staat ‘Relaxerette’ om even bij te komen van het feestgedruis. Op sommige locaties moet rekening gehouden worden met drukte. Dus kom op tijd, want vol is vol!

Laatste tickets

De toegang tot het festival is uiteraard weer gratis met uitzondering van de voorstelling van Duo Berlingo en Tony Clifton Circus. De deelname tickets van Tony Clifton Circus zijn uitverkocht. Voor de kindervoorstelling ‘No way back’ van Duo Berlingo zijn nog enkele tickets ( a €1,- ) beschikbaar. Ticketverkoop MIMIK: www.mimik.nl, of aan de kassa dagelijks 10:00-21:00 uur (Achter de Muren Vispoort 8-10)

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...