Fashioncheque voor kinderen van ouders met een laag inkomen

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen krijgen ook dit jaar weer een fashioncheque. De cheque wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Raalte. Leergeld Salland reikt de kledingbon uit. Wethouder Gerria Toeter: “Uit gesprekken met de kinderen blijkt dat kleding echt iets is waar deze groep kinderen behoefte aan heeft. Met deze cheque komen we aan de wensen van de kinderen tegemoet.”

Het Rijk stelt ook dit jaar extra geld beschikbaar om de armoede onder kinderen verder te bestrijden. Binnen de gemeente Raalte zijn er al veel zaken geregeld voor kinderen die in armoede opgroeien. De fashioncheque is een aanvulling hierop.

Hoogte van de cheque
Kinderen van ouders met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvangen een cheque. Kinderen tot 4 jaar krijgen een cheque ter waarde van € 50,- en kinderen tussen de 4 en 18 jaar krijgen een fashioncheque van € 75,-. De cheque wordt vanaf 1 oktober 2020 uitgegeven. Deelnemers van Leergeld Salland krijgen een uitnodiging om de cheque op te halen. Dit kan op locaties in Raalte, Heino en Heeten.

Contact met Leergeld Salland
Ouders en kinderen die dit jaar bij Leergeld bekend zijn, ontvangen van Leergeld een uitnodiging om de cheque op te halen. Zij hoeven dit niet aan te vragen. Ouders die nu nog niet bekend zijn bij Leergeld maar wel tot de doelgroep van Leergeld Salland behoren, kunnen hiervoor op de website van Leergeld Salland een aanvraagformulier invullen. Meer informatie is te vinden op www.leergeld.nl/salland/. Mailen kan ook naar info@leergeldsalland.nl Bellen kan ook, Stichting Leergeld is te bereiken via 06 538 624 65.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...