Fashion cheques uitgereikt tijdens speciale kindermiddag

Ook dit jaar stelt de gemeente Raalte weer fashioncheques beschikbaar. Kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen ontvangen deze cheque via Leergeld Salland. Dit jaar konden de fashion cheques ook worden opgehaald tijdens een speciaal voor deze kinderen georganiseerde middag.

Zorgeloze middag

In gezinnen met een laag inkomen is vaak geen geld voor uitstapjes. Om deze kinderen een gezellige en zorgeloze middag te laten beleven organiseerde de gemeente Raalte samen met Leergeld Salland een speciale middag vol vermaak.

Onder de titel ‘Feest in de tent’ kwamen de kinderen naar de grote feesttent op het parkeerterrein van het gemeentehuis. Kleine kinderen konden meedoen met dreumesdansen, een goochelshow en een springkussen. Voor de tieners waren er X-box Kinext games, Fifa toernooi en een escaperoom.

Wethouder Gerria Toeter: ‘Met de fashion cheque kunnen de kinderen kleding en schoenen kopen. Iets waar ze echt behoefte aan hebben. Als gemeente werken we hierin samen met Stichting Leergeld Salland. Via Stichting Leergeld Salland krijgen kinderen ook de kans om mee te doen met sport of een schoolreisje .’

Over de fashion cheque

Kinderen van ouders met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm ontvangen een cheque. De cheque wordt uitgegeven door Leergeld Salland. Ouders en kinderen die dit jaar bij Leergeld bekend zijn, hebben van Leergeld een uitnodiging ontvangen om de cheque op te halen. Zij hoeven dit niet aan te vragen.

Ouders die nu nog niet bekend zijn bij Leergeld maar wel tot de doelgroep van Leergeld Salland behoren, kunnen zich bij Leergeld Salland aanmelden. Meer informatie is te vinden op wwww.leergeld.nl/salland. E-mailen kan ook naar info@leergeldsalland.nl Bellen kan ook, Leergeld Salland is te bereiken via 06 538 624 65.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...