Fair Play prijs schoolhandbal voor Bernadetteschool

Bernadetteschool, Gerardus Majella en Kwintijn winnaars schoolhandbaltoernooi

Fair Play prijs schoolhandbal naar Bernadetteschool

In een bomvol Sportcentrum Tijenraan in Raalte deden donderdag 20 februari ruim 200 leerlingen vanuit 9 basisscholen mee met het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Met 23 teams streden de fanatieke meiden en jongens om de podiumplekken. Bij de meiden ging de winst naar de Gerardus Majellaschool uit Broekland en bij de jongens was het team van de Kwintijn uit Raalte het sterkst. Sportbedrijf Raalte reikte aan de Bernadetteschool uit Heeten de Fairplay Prijs uit voor sportief gedrag.

Ieder jaar stelt Sportbedrijf Raalte bij schoolsporttoernooien de Fair Play prijs beschikbaar ter promotie van sportiviteit en respect. Tijdens de wedstrijden beoordelen scheidsrechters het sportieve gedrag van de teams op verschillende onderdelen zoals op tijd komen, respectvol gedrag, houden aan regels en taalgebruik. Directeur Henry Bronkhorst: ‘Mooi om te zien dat er vandaag in Sportcentrum Tijenraan zoveel fanatieke kinderen plezier in sport hebben beleefd. De Fair Play prijs is een stimulans om het goede voorbeeld te laten zien tijdens wedstrijden. Een positieve sportcultuur is erg belangrijk: door sportief gedrag van zowel kinderen als ouders houden we sporten en bewegen voor iedereen leuk! Tijdens de wedstrijden waren de leerlingen van de Bernadetteschool uit Heeten en hun supporters het meest sportief, richting de tegenstanders en scheidsrechters. Daarom verdienen zij dit jaar terecht deze Fair Play bokaal’.

Organisatie schoolhandbaltoernooi

Het schoolhandbaltoernooi in Tijenraan werd ook dit jaar weer georganiseerd door handbalvereniging Kwiek. In samenwerking met de combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Raalte wordt hierbij de laatste jaren veel aandacht besteed aan Fair Play.

Uitslag schoolhandbal

De meiden van de Gerardus Majellaschool wonnen het schoolhandbaltoernooi voor het team van de Linderte 2 uit Raalte en de Esmoreit uit Luttenberg. Bij de jongens werden de podiumplekken bezet door drie scholen uit Raalte-dorp: de Kwintijn won voor het team van de Linderte 1 en de Bolster, dat derde werd.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Vrijdag 27 Mei

Door Erwin Hoogenboom      Vrijdagochtend is het wisselend bewolkt met ruimte voor de ...