Extra controle op alcoholmisbruik tijdens Stöppelhaene

Om alcoholmisbruik onder jongeren tegen te gaan vinden er tijdens Stöppelhaene, van woensdag 22 tot en met zondag 26 augustus, extra leeftijdgrenscontroles plaats. De organisatie van het oogstfeest, gemeente en politie zien er gezamenlijk op toe dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol drinken. De controles vinden voornamelijk plaats op de momenten dat er veel jeugd aanwezig is.

Jongeren onder de 18 jaar waarvan het vermoeden bestaat dat zij alcohol drinken, of gedronken hebben, worden meegenomen naar het backstagegedeelte van het oogstfeest. Daar wordt een blaastest afgenomen. Indien de test vaststelt dat de jongere alcohol heeft gedronken, legt de politie een doorverwijzing naar Halt op. Aansluitend worden de ouders geïnformeerd en verzocht hun zoon of dochter op te komen halen. De jongere die gedronken heeft wordt de verdere toegang tot het feestterrein ontzegt.

Burgemeester Dadema: “Met deze actie willen we het alcoholgebruik onder jongeren, en hiermee de risico’s van jong drinken, beperken. Veel jongeren hebben niet door wat de gevolgen van alcohol kunnen zijn, daarom is het goed dat er leeftijdsgrenscontroles worden uitgevoerd.”

Gevolgen alcohol jongeren
Naast gezondheidsschade verstoort alcohol de ontwikkeling van jongeren en dat kan van invloed zijn op het karakter en het gedrag van kinderen. Bij jongeren die regelmatig drinken is de kans op alcoholverslaving op latere leeftijd groter. Halt confronteert de doorverwezen jongeren met hun gedrag en de gevolgen daarvan. Ze proberen jongeren te laten inzien dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag om daarmee problemen in de toekomst voorkomen.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...