De gemeente Olst-Wijhe heeft een expertgroep ingeschakeld om de rapporten over de sanering van het Olasfaterrein te laten onderzoeken.

Expertgroep onderzoekt sanering Olasfa

Sinds 2006 wordt er gewerkt aan de sanering van het Olasfaterrein. Dit geeft regelmatig onrust omdat omwonenden bezorgd zijn over de relatie tussen de sanering en hun gezondheid. Verschillende instanties hebben hierover rapporten uitgebracht. Als gemeente hebben we geconstateerd dat deze rapporten verschillende uitkomsten hebben, waardoor er onduidelijkheid kan ontstaan. Daarom heeft de gemeente de GGD IJsselland verzocht om een expertgroep van het Centrum Gezondheid & Milieu van het RIVM in te schakelen en advies te vragen.

Deze Expertgroep is een netwerkorganisatie en bestaat uit een aantal vaste leden aangevuld met experts op het betreffende terrein, zowel van binnen als van buiten het RIVM. In dit geval gaat het om deskundigen uit de medische, toxicologische, psychologische, sociale, ethische en communicatieve hoek. De Expertgroep geeft een afgewogen en onafhankelijk advies over verdere stappen. De gemeente verwacht dat dit advies in juni beschikbaar is.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Dinsdag 04 Oktober

Door Erwin Hoogenboom  Dinsdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...