Een hapje, een drankje én digitaal leren, digib(eter)!

Geniet van een kopje koffie, een taartje en speel gezellige spelletjes terwijl je de digitale wereld verkent! Happen & Snappen, is een nieuw evenement speciaal voor ouderen, dat ontmoeting en gezelligheid combineert met het ontdekken van digitale mogelijkheden. Eerder bijeenkomsten zijn een succes gebleken. De laatste twee bijeenkomsten vinden plaats op 15 november en 20 november in Raalte.

Een samenwerking voor digitaal welbevinden
Happen & Snappen is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Salland en de gemeente Raalte, in samenwerking met Wijz, Carinova, ZGR, Evenmens en het Nationaal Ouderenfonds. Het doel is duidelijk: ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de digitale wereld, op een speelse en ongedwongen manier.

Focus op Digibeten
De focus van Happen & Snappen ligt op ouderen die weinig tot geen ervaring hebben met de digitale wereld. Moreno van Essen, programmamaker bij Bibliotheek Salland, benadrukt: “We richten ons bewust op activiteiten die niet als leren worden ervaren, maar waar het leren onbewust plaatsvindt.”

Ontspanning met Spelletjes
Tijdens Happen & Snappen staat gezelligheid voorop. Onder het genot van koffie en taart spelen ouderen bijzondere bingo, rummikub, scrabble of kaartspelletjes. Tablets bieden de mogelijkheid om nieuwe en leuke digitale spelletjes te ontdekken.

Data en locaties
Happen & Snappen is al met succes in verschillende dorpen georganiseerd en nu is Raalte aan de beurt. Het evenement vindt plaats op 15 november in De Hartkamp en op 20 november in Buurtcentrum DeBuut, beide vanaf 14:00 uur. Ouderen van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom. Aanmelden kan via de bibliothee website. Bibliotheekbezoekers kunnen zich ook ter plekke aanmelden.

Happen & Snappen is een initiatief van Bibliotheek Salland en de gemeente Raalte, in samenwerking met Wijz, Carinova, ZGR, Evenmens en het Nationaal Ouderenfonds. Deze verschillende partners uit het sociaal domein hebben samen één duidelijk doel: ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

‘Never change a winning team’. Het is zo’n veelgehoorde uitspraak in de ...