Een buitengewone editie van de Matthäus Passion in de Bergkerk

De passietijd gaat in Deventer gelukkig niet voorbij zonder de Matthäus Passion van J.S. Bach. De drie gebruikelijke uitvoeringen in de week voor Pasen kunnen helaas niet in de oorspronkelijke vorm worden uitgevoerd. Maar met deze bijzondere online-uitvoering brengt de Stichting Matthäus Passion Bergkerk Deventer niet alleen vier geliefde aria’s, uitgevoerd door vier solisten – die ook tijdens de geplande concerten zouden optreden – ook het verhaal van de Matthäus Passion van Bach

Dirigent en artistiek leider Klaas Stok gaat met de solisten in gesprek over hun lievelings-aria’s. Zij worden begeleid door musici van Concerto d’Amsterdam. Niet alleen heerlijk om naar te kijken én te luisteren maar Stok biedt ook een inkijkje in de inhoud en opbouw van deze indrukwekkende passie. De opnames zijn in de Bergkerk Deventer. Op 1 en 2 april wordt de uitvoering uitgezonden voor het publiek via de eigen website.

Om voor even terug te keren naar de klanken en de beleving van de afgelopen jaren… of om kennis te maken met de verhalen achter de aria’s, de Matthäus Passion en Bachs intenties.

In deze barre tijd, ook voor de cultuur, is het een goed moment voor dit programma vol passie: mooie aria’s, het verhaal van Bach dus weer even genieten. De uitvoerenden zijn bovendien blij om eindelijk weer op te treden voor bekende en nieuwe bezoekers.

Het programma

Erbarme dich (alt)

Aus Liebe (sopraan)

Komm, süßes Kreuz (bas 1)

Mache dich, mein Herze, rein (bas 2)

De uitvoerenden

Renate Arends – Sopraan

Maarten Engeltjes – Altus

Florian Just – Bas 1

Marc Pantus – Bas 2

Musici van Concerto d’Amsterdam,
eerste violist Stefano Rossi

Onder leiding van dirigent Klaas Stok

Meer informatie www.matthauspassiondeventer.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...