Duurzame samenwerking Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen

De Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen maakten afspraken over het bouwen van sociale huurwoningen in de natuurinclusieve en circulair te bouwen wijk Olstergaard in Olst.

Wethouder Marcel Blind en directeur-bestuurder Marijke Kool van SallandWonen onderstreepten deze samenwerking op woensdag 26 juni door elkaar in het groene Olstergaard de hand te schudden.

SallandWonen heeft ook een actieve rol tijdens de ontwerpavonden. Samen met toekomstige bewoners van Olstergaard ontwikkelt de gemeente een plan voor deze wijk.

De woningbouwcorporatie kijkt wat hun bouwmogelijkheden binnen het project zijn en of zij kunnen aansluiten bij initiatieven van toekomstige bewoners.

De gemeenteraad van Olst-Wijhe sprak de ambitie uit dat 20% van het aantal woningen in Olstergaard voor huurders bestemd moet zijn.

Natuurinclusief en circulair

In het gebied speelt het natuurinclusieve concept de hoofdrol. We verweven de natuur in het dagelijks leven en houden er rekening mee.

Zo komt er onder andere aandacht voor de manier waarop men samenleeft met elkaar, het elkaar ontmoeten en hoe we in deze wijk omgaan met klimaatveranderingen.

Ook wordt circulair bouwen belangrijk in deze wijk. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt worden zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop.

Vaststellen plan

De gemeenteraad toetst eind 2019 het definitieve ontwerp van de wijk aan de doelstellingen, ambities en financiële kaders. Er volgt dan ook een besluit over de realisatie van het plan.

Op het moment dat de gemeenteraad het plan vaststelt, kan het plan worden vervolgd.

Foto:

Wethouder Marcel Blind van gemeente Olst-Wijhe en directeur-bestuurder van SallandWonen Marijke Kool schudden elkaar de hand in het groene Olstergaard.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...