Duurzame Klussendienst Zandweerd

Zandweerd klust!

Woon je in de Zandweerd en heb je een klus in huis of in de tuin? Wil je minder gas verstoken, of vraag je je af hoe zo’n tochtstrip ook weer werkt? Hegje snoeien, zolder opruimen, lamp ophangen, kieren dichten? Iemand nodig voor het praktische werk? Of heb je zelf gouden handen? De klussendienst is er voor jou! Voor een fijn tuintje, een comfortabel huis, een gezellig praatje, én… een duurzame toekomst. Goed bezig!

Wij zijn het Duurzaamheidsteam. Wij wonen in de Zandweerd en wij gaan voor minder: minder gas verstoken, minder geld uitgeven, maar ook: meer groen, meer verbinding in de wijk, meer kopjes koffie met een zandkoekje. Wil je ook aan de slag in je eigen huis, de straat of de wijk? Wij helpen jou en je buren op weg met tips, weetjes en leuke acties. Op dit moment bereiden we iets heel bijzonders voor: een duurzame klussendienst Zandweerd! In april ontving het Duurzaamheidsteam de Innovatieprijs van Circulus voor dit idee. Nu zijn we met een klein team bezig om dit praktisch handen en voeten te geven. We doen dit samen met buurthuiskamer en werkplaats Bij de Halte, KonnecteD en de gemeente Deventer. Misschien komen we binnenkort wel bij je langs om te kijken of jij ook mee wilt doen: we zijn op zoek naar vrijwilligers (aardige, handige en creatieve klussers en begeleiders) en naar een enthousiaste voorman voor dit klussenteam. En we zijn ook op zoek naar de klussen natuurlijk. We maken graag kennis! Want alleen samen klaren we de klussen in de wijk!

Aan de slag met jouw klus

Vanaf 1 oktober gaan we met (vrijwillige) klussers de wijk Zandweerd in om jouw klus te klaren. Wijkgenoten helpen elkaar met de eenvoudige klussen in en om het huis. Dat is een prettig idee! Geen gedoe: meld je klus aan, kom in contact met een vrijwillige klusser uit de wijk, maak een afspraak, de klusser komt langs en helpt je met de klus, drinkt nog even een kopje koffie, jullie kletsen nog even gezellig na en klaar! Lamp opgehangen, hegje geknipt, zolder opgeruimd, deur weer strak in de lak, kieren gedicht. En vooral met die duurzame klussen zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie, helpen we elkaar goed op weg: geen koude voeten meer, energierekening omlaag, het milieu minder belast. Zo geregeld!

Gratis, maar niet helemaal voor niks

Een klus wordt gratis uitgevoerd. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen, en dat geld niet belangrijk is daarbij. We streven ernaar om de kosten te dekken vanuit subsidies, sponsoring en Social Return on Investment. Maar jij als wijkbewoner betaalt niks en je klus wordt geklaard. Hoe mooi is dat?

We vragen je wel of je per klus een tegenprestatie wilt leveren voor de wijk. Zodat jij op jouw beurt ook iemand in de Zandweerd een handje helpt. Wat dat precies is? Misschien zelf een keer meedraaien als klusser, boodschappen doen voor iemand in de buurt, wandelen met iemand in een zorgsituatie, afval opruimen of flyers rondbrengen met het Duurzaamheidsteam. Maar je mag ook zelf iets aandragen. Hoe wil jij bijdragen aan de leefbaarheid, duurzaamheid of saamhorigheid in de Zandweerd? We zijn benieuwd naar wat jullie voor moois inbrengen! En wil je toch geld doneren aan de goede zaak? Een vrijwillige bijdrage in de kosten is natuurlijk altijd welkom.

Klussen en klussers gezocht

Meld je nu aan voor jouw gratis klus. En wil jij je misschien ook vrijwillig inzetten? Kom erbij! Want de klussendienst is van ons allemaal! Neem contact op via het formuliertje tinyurl.com/DuurzaamZandweerdContact. We nemen dan met jou contact op voor een kennismakingsgesprek om jouw wensen te bespreken. Graag tot ziens!

Wil je bijgepraat worden of op weg geholpen worden? Bel met 06-28412840 of kom op maandag- of woensdagochtend langs bij het infopunt van het Duurzaamheidsteam Zandweerd bij de Cees Wilkeshuisschool (zij-ingang: Pieter de Hooghstraat 2).

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...