Festival Klaterklanken trekt honderden bezoekers uit het hele land 

Verscholen in de bossen en weilanden achter de dijk tussen Olst en Deventer liggen nog steeds de bunkers en geschutsopstellingen van de IJssellinie. Een voortvloeisel uit de Koude Oorlog om destijds een Russische opmars een halt toe te roepen.

Tot 1990 een geheime locatie, maar inmiddels door de Stichting IJssellinie zorgvuldig gerestaureerd en regelmatig opengesteld voor publiek.

Roman Sanchez afkomstig uit Barcelona, woont inmiddels al twee jaar in Utrecht.

Het contrast kon niet groter zijn, het landgoed de Haere was zondag de hele dag het toneel van het festival Klaterklanken dat honderden bezoekers van heinde en verre naar Olst trok.

Bezoekers wandelden onder leiding van een gids, in groepjes naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. De musici stonden zonder geluidsinstallatie, podium, midden in de natuur. Vervolgens luisterden en keken ze naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici speelden was een verrassing. 

Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. 

Willem Hutten uit Olst was een van de vele vrijwilligers. “Ik was gisteren ook al bezig voor Klaterklanken in Markelo. Had gelezen dat ze daar nog wel wat hulp konden gebruiken. En vandaag ben ik hier. Het is mooi weer en ik vind het leuk om mee te doen”.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

L.H. Pottstraat in Olst vanaf morgen afgesloten

Vanaf morgen (1 december) tot en met woensdag (6 december) is de ...