Het invoeren van het Diftar afvalverwerking systeem in Deventer gaat de burger in 2013 meer kosten dan ze nu betalen voor het ophalen van het afval.


DIFTAR een groene wassen neus die de burger straks meer kost

Dat komt omdat we gewend zijn de grijze container om de twee weken aan de weg te zetten, in totaal 26 keer per jaar. De nieuwe Diftar situatie verplicht je voor 10 euro voordeel deze grijze container maar 15 keer aan de weg te zetten. Bovendien gaat de gratis stortmogelijkheid van grofvuil van 1000 kilo naar slechts 300 kilo. En dat allemaal om lekker groen bezig te zijn. Bert Kleine Schaars van Deventer Belang is er helemaal klaar mee, lees zijn open brief.

Ook goed om te weten is dat de gemeente Deventer aandeelhouder is van afvalverwerkingsbedrijf Circulus. Als aandeelhouder profiteer je mee van de winst van een bedrijf. Circulus haalt uw afval op. De burger draait op, en de gemeente profiteert dubbel. Deventer doet het namelijk ook weer een stukje beter in het groene spoorboekje en zet een extra streepje op de groene kalender. Wat de nadelen voor de burger zijn dat is helemaal niet interessant. Voordeel behalen uit het Diftar systeem zoals bedoeld zal in de praktijk in Deventer voor veel mensen niet gaan werken.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...