Dierenasiels zien gevolgen crisis

Dierenasiels hebben steeds vaker te maken met de gevolgen van de crisis. Er zijn minder mensen die een dier willen adopteren en de dieren worden steeds vaker ziek naar een asiel gebracht. Dat blijkt uit gegevens van de Dierenbescherming. Mensen brengen hun huisdier uit financiële overwegingen minder snel naar de dierenarts. Wel brengen ze de dieren eerder naar het asiel in plaats van voor een noodzakelijke dure behandeling te kiezen. Er wordt meer geld uitgeven aan medische kosten voor opgevangen dieren.

Ook dreigt er volgens de Dierenbescherming een capaciteitsprobleem. De dieren moeten steeds langer in het asiel blijven. Vooral aan het begin van de zomer, als normaal gesproken de meeste dieren worden opgevangen, kan dat tot problemen leiden. De Dierenbescherming voert de komende maand actie om meer aandacht te vragen voor de dieren in het asiel. Vandaag worden er op verschillende plaatsen pluchen hondjes neergezet met aan hun halsband een boekje met de titel ‘Ik zoek een baas’.

Volgens de Dierenbescherming is het vooral belangrijk dat mensen beter nadenken over het nemen van een huisdier. Verantwoord huisdierbezit gaat verder dan alleen goede bedoelingen. Het komt te vaak voor dat mensen een verkeerde inschatting maken van de verzorging en de kosten, zegt de organisatie.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PVV heeft 28 zetels bij TNS NIPO in peiling

PVV ook bij TNS NIPO op nummer 1! pic.twitter.com/8bIGXRok64 — Geert Wilders ...