Bewoners van een woning aan de Rudolf van Diepholtstraat zijn in de nacht van woensdag op donderdag door twee onbekende mannen overvallen.

Deventer – Weer een overval in eigen huis

Twee onbekende mannen zijn donderdag rond 00.15 uur de woning binnengedrongen aan de Rudolf van Diepholtstraat. Ze belden aan en bij het opendoen kreeg een van de bewoners, een 79-jarige man, een trap tegen de borstkas. Een van de mannen had een steekwapen en inbrekerswerktuig in zijn handen. Ze wilden geld en bankpassen en doorzochten de woning.

Uiteindelijk gingen de overvallers ervandoor met een bankpas, sleutels en mobiele telefoons. Er is een sporenonderzoek verricht en de politie stelden een uitgebreid omgevingsonderzoek in. Op het Karel de Groteplein werd rond 01.05 uur een man gesignaleerd die handelingen verrichtte bij een pinautomaat en zich zeer verdacht gedroeg.

Hij liep weg richting Margijnenenk en zette het op een lopen toen hij de politie zag. De man is nog enige tijd te voet achtervolgd, maar hij wist te ontkomen. Vervolgens is de omgeving afgezet en met inzet van de diensthond gezocht tussen de flats in de Varlarstraat en in het park in de omgeving Bernholdstraat/Ludgerstraat.

De signalementen van de twee overvallers

Man, licht getint, 1,80 lang, capuchon op, witblauw geblokte sjaal voor het gezicht, grof postuur,  spijkerbroek, donkere leren jas.

Man, blank, 1.75 lang, donkere mus, witblauw geblokte sjaal voor het gezicht, grijze of zwarte gewatteerde jas.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Specifiek is de politie op zoek naar een getuige die vannacht de hond uitliet in de Meiboomstraat op het moment dat de politie de verdachte man achtervolgde.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...